pondělí 11. května 2015

Kafe, kafe, černý čaj

Doba je rychlá, času máme všichni málo (ačkoli zrovna času máme všichni stejně), a tak skoro každý z nás má svůj oblíbený dobíječ energie.
Drtivá většina mých známých jede na kafi. Já kávu dlouho nepila, domácí "rozpustnou" klasiku jen velmi výjimečně a ve velmi malých hrnečcích s přesně odměřeným množstvím mléka a pár krystalky cukru, ale tak nějak to pořád nebylo ono. Často si připadám jako Renee z filmu Kafe a cigára, jen si u toho většinou nečtu časopis o zbraních:

https://www.youtube.com/watch?v=jJC6DqvKhVg

Možná díky rodičům, kteří již dlouhá léta den co den popíjejí sypaný darjeeling a plechovku čaje a konvičku si berou i na dovolenou, piju čaj. S kostkou cukru, nebo s lžičkou medu, a úplně nejlépe s citrónem. Odpolední čaj se pro mne stal jakýmsi rituálem a pozváním k práci. Pan Ó tou dobou spinká, a tak začíná můj druhý pracovní život u šicího stroje.

Oblíbený čaj v oblíbeném hrnečku s beránkem.

Přestože černý čaj u mne zůstává nadále životabudičem číslo jedna, musím přiznat svou novou kávovou vášeň. Děkuji za ni svému muži a kavárně Café na kole (jejich cappuccino, to je pohlazení do žaludku a balzám na duši). V téhle kavárně pořádají mimo jiné i workshopy přípravy domácí kávy, takže již máme doma pytlíčky s kvalitní zrnkovou kávou, mlýnek a french press. A něco mi říká, že si ještě brzy pořídíme filtrovací nádobíčko.
A tak si můžu i doma pochutnat na dobré kávě a vyladit si ji přesným množstvím cukrových krystalků.

Dnešní kapučínko na přezahrádce v Café na kole

Ale ono kam se hrabe kafe, čaj, nebo všechny čokolády světa, největším motorem, pohonem či životabudičem je často právě to, co vám hodně energie spotřebovává..


Jak to je u vás? Káva, nebo čaj? A co dalšího?

Žádné komentáře:

Okomentovat