středa 27. května 2015

Víkendová Šarlotka

Tenhle článek by se taky mohl jmenovat Pečeme v jeskyni. Z našeho minibytu se totiž jeskyně stala.
Před měsícem nám před okny vyrostlo lešení a tak jsme si zvykli na ranní budíček reprodukovaný sbíječkami a lešeňovým výtahem.
Náš výhled je momentálně industriálně laděn, skrz trubky vidíme oranžovou ochrannou síť vlající na lešení a nově máme výhled vylepšen tyrkysovou folií nalepenou přímo na sklech oken (větrat můžeme jen balkonovými dveřmi, oknem bychom též mohli, ale museli bychom si nejprve vidličkou propíchat průduchy do folie). Občas nám výhled vylepší nějaký ten dělník procházející se před okny (to vždy potěší pana Ó), bohužel ale není svlečený do půli těla, a vůbec nevypadá jako z reklamy, spíš bych ho zařadila do pořadu policie ČR pátrá. O tom, jak to venku vypadá a jestli svítí sluníčko si ráno přečteme na internetu či opatrně vykoukneme z balkonových dveří a jdeme vesele do práce.

V naší jeskyni se nám nadále žije dobře a i přes nedostatečný výhled a osvětlení můžeme pokračovat v obvyklých aktivitách. Jednou z nejzábavnějších je víkendové vaření a pečení. Muž si nedávno stěžoval, že peču stále jen do kavárny a on to musí čuchat a nic z toho nemá, a já mu musela dát za pravdu. Tak jsme si upekli naši vlastní domácí Šarlotku a byla to velká sláva.

Snídaňový kousek. Tohle je ten první, nakonec jsme snědli půlku Šarlotky.

Pan Ó si Šarlotku nejprve rozebral a seřadil.

Recept najdete na mém oblíbeném blogu zde:
http://www.laskominyodmaryny.cz/2014/09/tatranska-sarlotka.html

Recept jsem si upravila podle svého, místo hrubé mouky používám hladkou, nebo bezlepkovou směs Jizerka, na jablka dávám méně cukru a zakápnu je citronovou šťávou, a místo strouhanky na korpus zamíchám do jablek asi 2 lžíce pudinkového prášku. Ještě jsem do jablek přidala zbytek sušených brusinek a směs oříšků, které nám zbyly doma (jeden para ořech, mandle, piniové oříšky a dýňová semínka)

Šarlotka za večerního šerosvitu čerstvě vytažená z trouby.

V lednici se nám právě teď ještě krčí čtvrt Šarlotky a všichni se již těšíme, že ji sníme k nedělní snídani.

Žádné komentáře:

Okomentovat